top of page

EEM: Pandemin och kriget i Ukraina bakom försenat vattenverk

Nedanstående artikel finns i dag att läsa på SVT Nyheter:


För att möta hårdare miljökrav och och kunna få fler att ansluta sig bygger Eskilstuna Energi och Miljö (EEM) ett nytt vattenverk vid Näshultasjön. Men bygget är kraftigt försenat och nu står kunder utan rinnande vatten. – Det har varit omständigheter som har varit svåra att förutse, säger Anna Ekwall Lundell, investeringschef för VA på EEM.


I Näshulta fritidsby finns nu 145 fastigheter och alltfler har blivit permanentboende. För att höja standarden och möjliggöra för fler att bo året om har EEM byggt ett nytt vattenverk för att förse området med dricksvatten. Parallellt med det har man också byggt ut ledningsnätet. Men trots att planen var att allt skulle vara igång redan i vintras har de boende i området fortfarande inte kunnat ansluta sig till kommunalt vatten och avlopp.

”Kommunicerat tidplaner vi trott på” Husägare i området är kritiska till hur EEM har hanterat ärendet och att de inte kunnat ge några klara besked om när man kan ansluta. Vid upprepade tillfällen har de boende fått uppdateringar om ytterligare förseningar och än i dag går det inte att sätta ett datum för när arbetet är klart. – Vi har kommunicerat tidplaner som vi vid varje tidpunkt trott på, säger Anna Ekwall Lundell.


Källa:
182 visningar

Comments


Övriga inlägg:
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page