top of page

Bristande sjövatten

I lördags morse (9/6) blev styrelsen uppmärksammad på att trycket på sjövattnet var väldigt dåligt varför ESEM, vilka är de som sköter driften av systemet, kontaktades. De hade en person på plats under 7 timmar utan att orsaken till det dåliga, och i vissa fall obefintliga, trycket kunde fastställas. Styrelsen blev informerad om att den troliga orsaken var att många förbrukade vatten till bl.a. bevattning av gräsmattor - info om detta publicerades på vår hemsida med en vädjan om att begränsa vattenuttaget.

ESEM beslutade sedan att avsiktligt reducera trycket under natten till söndagen för att om möjligt bygga upp det igen. Under söndagen jobbade man återigen med att få upp trycket och bl.a. åkte man runt och luftade systemet. Den troliga orsaken till problemet är nog att när många kom ut i fredags eftermiddag/kväll och satte på vattnet så blev förbrukningen så hög att trycket till pumpen försvann och den har bara sugit luft från sjön.

Styrelsen beklagar det inträffade och ber alla tänka på att inte vattna gräsmattor eller förbruka stora mängder vatten vid en extremt lång period utan regn. I samband med denna typ av situationer tittar vi även på hur vi snabbt och enkelt ska kunna nå ut med information till alla medlemmar och ber att få återkomma gällande detta.

Taggar:

58 visningar
Övriga inlägg:
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page