top of page

Status VA utbyggnad

Några ur styrelsen har haft ett möte med Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö (ESEM) angående status på VA utbyggnaden i vårt område och här kommer lite info.

Den inledande förundersökningsfasen är nu avslutad och man har tagit fram ett par alternativ för utbyggnaden baserat på dels de geologiska och dels de ekonomiska förutsättningarna. Beslut om vilket alternativ som ska väljas görs inom någon månad och därefter vidtar fördjupade geologiska undersökningar för att fastställa om t.ex. sprängning kommer att behövas. Under 2018 kommer planering av utbyggnaden att göras så att man i början av 2019 har ett offertunderlag som ligger till grund för upphandlingen av utbyggnaden som kommer att ta 2 år att genomföra, dvs. inkoppling under 2021.

ESEM uppdaterar även sin hemsida varför ni kan finna information samt svar på de vanligaste frågorna även där, se länk här.

Vi kommer ge ut ytterligare info så snart vi hör något från ESEM men planerar inte att ha någon punkt på det kommande årsmötet gällande VA utbyggnaden.

184 visningar
Övriga inlägg:
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page