top of page

Vildsvinsproblematiken

På förekommen anledning vill vi ge följande info gällande vildsvin.

Fastigheter inom området besöks då och då av vildsvin som bökar och förstör i olika omfattning. Vi har till ansvarige inom kommunen framfört önskemål om att ett större jakttryck runt området är önskvärt vilket möjligen kommer att göra sitt till men förvänta er inte några underverk. Kommunen har haft möte med representanter för jaktlaget för att diskutera detta.

Som fastighetsägare finns det bara ett sätt att hyggligt effektivt skydda sig emot grisarna och det är att hägna in tomten. Antingen med ’Gunnebostängsel’ som finns i olika utföranden och höjder alternativt elstängsel som också finns i olika utföranden. Det är upp till varje fastighetsägare att själv besluta om stängsel skall sättas upp. Prata gärna ihop er med era grannar om detta för att på så sätt spara in några kronor. Kommunen har även svarat nej på frågan om ekonomiskt bidrag till stängsel. Styrelsen jobbar vidare mot kommunen för att finna ytterligare vägar för att om möjligt effektivisera trycket på grisarna men räkna med att detta är ett problem vi alla kommer att få tackla vidare framöver eftersom våra fastigheter ligger mitt i naturen.

Styrelsen

Taggar:

129 visningar
Övriga inlägg:
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page